Historie

Zandvoort Draadindustrie BV is opgericht in 1936 door de familie Zandvoort. Het is een echt familiebedrijf: tegenwoordig staat al de vierde generatie aan het roer. Wij zijn met trots de eerste fabriek in Nederland waar gehard stalen nagels worden geproduceerd. De nagels uit onze fabriek worden gebruikt door de bouw en industrie wereldwijd. Onze merknaam HJZ is al vele jaren bekend als A-merk in binnen- en buitenland.

HET SPECIALISME: GEHARD STALEN NAGELS

Bij de oprichting was Zandvoort Draadindustrie BV nog een ‘gewone’ spijkerfabrikant, die vrijwel alleen ijzeren nagels produceerde. Dankzij een aanvraag van PTT Nederland, die speciale nagels nodig had voor het bevestigen van telefoonlijnen aan de muur, heeft onze toenmalige directeur de expertise in het harden van nagels in Duitsland geleerd.

Zo werd Zandvoort Draadindustrie BV de eerste fabriek in Nederland die gehard stalen nagels produceerde.

De fabriek van HJZ

Zandvoort Draadindustrie BV was eerst gevestigd aan de Zuivelweg in Doetinchem. In de jaren ’70 is ons huidige pand met moderne fabriek gebouwd op de Grutbroek 50 te Doetinchem. Onze nagels worden onder strenge kwaliteitsnormen gefabriceerd. Wij streven naar perfectie, waarbij er innovatief en milieubewust gewerkt wordt. Zo draait onze fabriek bijna volledig elektrisch, we scheiden ons afval, we gebruiken geen chemicaliën, er is ledverlichting aangebracht door de hele fabriek en we rijden in elektrische auto’s. We blijven onze bestaande producten continu verbeteren, en we blijven alsmaar nieuwe spijkers ontwikkelen